Tue20032018

Westrijd RSC SDM Koersel - Schoten

  • PDF

De beloften wonnen na een erg spannende wedstrijd met 2-1 van Schoten. De seniors verloren met 5-7 na meerdere scheidsrechterlijke blunders onverdiend van Schoten.

De beloften speelden een erg genietbare wedstrijd en scoorden 2 erg mooie doelpunten. De toekomst ziet er erg rooskleuring uit voor onze club met deze beloftevolle jongens!

De seniors was andere koek. Zelfs de minzaamste  en meest neutrale supporters konden hun ogen niet geloven bij zoveel onrecht. Reeds voor de wedstrijd werd duidelijk dat één scheidsrechter, de heer Erikci Semih, de bezoekers erg goed kende. De manier van begroeten door deze scheidsrechter van de bezoekers liet niet goeds vermoeden en het bleek dus een correcte inschatting te zijn. Koersel moest dus opboksen tegen 7 tegenstrevers want ook de heer Bosmans was de bezoekers niet ongenegen.
Het meest frappante was dat één scheidsrechter na de wedstrijd applaudiseerde voor de bezoekers tot hij in de gaten kreeg dat het publiek dit ook gezien had. Daarna ging hij zich terug afstandelijker opstellen.
Het is onbegrijpelijk dat wanneer wij tegen een Antwerps team moeten uitkomen er steeds scheidsrechters aangeduid worden die de tegenstrever goed kennen.

De eerst helft was Schoten het betere team maar de 2de periode was voor de thuisploeg. Helaas, wanneer Koersel de overwinning in het vizier kreeg werd Schoten een handje geholpen. Zelfs toen bij een 5-5 stand Kenneth Vanderheyden ernstig gekwetst op het terrein bleef liggen gebaarden beide scheidsrechters van kromme haas en lieten gewoon doorspelen met uiteraard een tegendoelpunt van Schoten tot gevolg (5-6). In de laatste seconde scoorde Schoten nog eens maar dat is enkel voor de statistieken.
Pas wanneer de Koerselse doelman de scheidsrechter attent ging maken op de gekwetste speler, hij kreeg hiervoor wel een geel karton onder de neus, gingen de heren zich even vergewissen van de toestand van de speler (die lag toen al een 3 tal minuten gekwetst op het veld). Kenneth kon niet meer verder spelen en moest van het veld gedragen worden.
Na de wedstrijd was het commentaar dat ze niet wisten dat het zo erg was. Waar zijn wij in godsnaam mee bezig!

Conclusie: wedstrijd met zwakke arbitrage om erg snel te vergeten!

Share/Save/Bookmark

Hoofdsponsors